NAKKAŞTEPE VAKKO MODA MERKEZİ AÇILDI
16.01.2010
Moda ve hazırgiyim sektörünün Türkiye’deki yaratıcısı Vakko, geleceğin moda merkezini Nakkaştepe’de açtı... ABD’li Rex firmasının tasarladığı Vakko Moda Merkezi’nde Vakko’nun kurucusu Vitali Hakko Sanat Kütüphanesi , oditoryum, galeri ve müzeden oluşan Sanat Merkezi de yer alıyor.


DÜŞLER KENTİ İSTANBUL’A 21.YY’IN MODA MERKEZİ

Vakko Holding’in 2 yılda tamamladığı ‘Vakko Moda Merkezi’ Devlet Bakanı ve Basmuzakereci Egemen Bağış'in katıldığı bir tören ile hizmete açıldı. Geçen yıl Vakko Üretim Merkezi’ni Esenyurt’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle hizmete açan Vakko Holding, bu yıl da tamamı cam kaplı dış cephesiyle dünyada bir ilki temsil eden Vakko Moda Merkezi ’nin açılışını gerçekleştirdi. Dünyanın en ünlü mimarlık şirketlerinden biri olan ABD’li REX tarafından tasarlanan merkezin, mimari ve mühendislik çevrelerinde şimdiden adından söz ettirdiğini belirten Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, “Bu yapının bütün ayrıntılarında Vakko titizliğini ve kusursuzluk ilkelerimizin gereklerini yerine getirmeye çalıştık. Türkiye’de ilk, dünyada nadir rastlayabileceğiniz bu merkezin duvarları sanatla iç içe bir geçmişin izlerini yansıtırken; camları, aynaları ise Vakko’nun geleceğini yansıtıyor” dedi.

75 yıldır moda dünyasında ilklere imza atan Vakko, Nakkaştepe’de hayata geçirdiği Vakko Moda Merkezi Projesi ile sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da fark yaratacak bir yeniliğe daha imza attı.

Yurtiçi ve yurtdışından, moda, sanat ve iş dünyasından önemli isimlerin de hazır bulunduğu muhteşem bir törenle hizmete giren Vakko Moda Merkezi’nin açılışını Baş Müzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış gerçekleştirdi.

Dünyaca ünlü DJ Donna d’Cruz’un performansıyla renklenen, siyah ve gri tonların hakim olduğu gecenin menüsü ünlü şef Carlo Bernardini tarafından hazırlanırken, İspanyolların dünyaca ünlü dans grubu Fuego da iki kez üst üste geceye özel hazırladıkları show ile sahne aldılar.


“Düşler kenti İstanbul’a armağanımız…”
Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko “2010’u Türkiye’nin ilk kez tanışacağı bir konseptte inşa edilmiş, kendi başına bir sanat eseri olmaya aday bir proje ile karşılamaktan çok mutluyuz. Binlerce yıllık geçmişi ile bizim ‘Düşler Kenti’ olarak nitelendirdiğimiz İstanbul”a 21. yüzyıl mimarlığının evrensel değerde bir örneğini armağan ediyoruz” dedi.

“Sanat duvarları köklü geçmişi; camlar ve aynalar geleceği simgeliyor”
Yapının bütün ayrıntılarında Vakko titizliği ve kusursuzluk ilkesinin gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Cem Hakko, “Türkiye’de ilk, dünyada nadir rastlayabileceğiniz bu merkezin duvarları sanatla iç içe bir geçmişin izlerini yansıtırken; camları, aynaları ise Vakko’nun geleceğini yansıtıyor” dedi. Vakko’nun daha 1950’lerde Feriköy’deki ilk emprime tezgahlarını kurduğunda Bedri Rahmi Eyüboğlu’da danıştığını belirten Cem Hakko, Vakko’nun tarihi ile sanatın her zaman iç içe geçtiğine dikkat çekti. Cem Hakko şöyle devam etti: “1969 yılında Vakko’nun Merter’deki fabrikasının projesini mimar Haluk Baysal çizdi ve fabrikamızı Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan Eren Eyüboğlu’na, İlhan Koman’dan Hasan Kavruk’a, Haluk Tezonar’dan Mustafa Pilevneli’ye, Jale Yılmaşabar’dan Şadi Çalık’a kadar pek çok sanatçımızın eserleriyle donattık. O yıllarda Vakko Merter, Türkiye’de modern fabrika mimarisinin ilk sıra dışı örneğini oluşturdu. Aslında bugün açılışını yaptığımız Vakko Moda Merkezi, Merter’in 2010 versiyonudur diyebiliriz. İkisinin arka planında da aynı yenilikçi vizyon yer alıyor.”

“Moda artık sanatla, mimariyle, teknolojiyle iç içe geçmiş bir bütün”
Vakko’nun 75 yıldır yalnızca moda üretmediğini; her alandaki ‘öncü’ tavrı ile ‘çağdaş’ bir eğilimi de ortaya koyduğunu söyleyen Cem Hakko, “Biz 1969 yılında Merter’de yarattığımız fabrikamızla modanın artık sanatla, mimariyle, teknolojiyle iç içe geçmiş bir bütün olduğunu ilk kez ortaya koyduk” dedi. 2008 yılında bir karar alarak; o güne kadar entegre olarak tek yapı altında yürüttükleri üretim ve tasarım çalışmalarını ikili bir yapıda sürdürmeye karar verdiklerini belirten Cem Hakko, Esenyurt’taki Vakko Üretim Merkezi’nin bu yaklaşımın ilk adımı olduğunu ifade etti. Bu anlayışın ikinci adımının ise Vakko Moda Merkezi olduğunu söyleyen Hakko; Vitali Hakko Sanat Kütüphanesi , oditoryum, galeri ve müzeden oluşan Sanat Merkezi ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Müzede Vakko Grubu’nun elindeki bütün sanat eserleri sergilenecek. Çok önemli yerli ve yabancı eserlerin icra edileceği, Vakko Dostları’nın yararlanacağı Oditoryum 200 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasitede. Vakko Grubu’na büyük bir heyecan veren Vitali Hakko Sanat Kütüphanesi ise alanında bir ilk olarak, Kütüphaneler Haftası çerçevesinde kapılarını 31 Mart 2010’da tüm sanatseverlere açacak.”


“Biz hayal ettik, onlar tasarladı; temel duygumuz öncülük misyonu idi”
Dış cephesinde beton ya da başka bir malzeme kullanılmaksızın baştan aşağı camla kaplanan bina, kendi kendini taşıyabilen özel camlarıyla dünyada bir ilki temsil ediyor. Dünyanın en ünlü mimarlık şirketlerinden biri olan ABD’li REX tarafından tasarlanan merkezin, tamamen camdan oluşan yapısıyla mimari ve mühendislik açıdan ciddi bir sanat eseri olarak şimdiden mimari çevrelerde adından söz ettirmeye başladığını belirten Cem Hakko, eserin arkasındaki en önemli duygunun ‘öncülük misyonu olduğunu’ vurguladı. Cem Hakko, “Dünyanın en ünlü mimarlık firmaları arasında yaptığımız detaylı seçim sonucu dünya çapında sıra dışı işlere imza atmış New York’lu REX ofisinde karar kıldık. Biz hayal ettik, onlar hayat verdi ve sadece bizi değil ülkemizi de gururlandıracak bir eser çıktı ortaya” dedi.

Merter’deki ‘sanat duvarları’ artık Nakkaştepe’de
Vakko olarak 75 yıllık yenilikçi moda geleneğinin hem yaratıcısı hem de uygulayıcısı olduklarını ifade eden Cem Hakko, “Biz sürekli ileriye bakan bir grubuz. Ancak yenilikçi adımlarımızı atarken geçmişimize, köklerimize de sıkı sıkıya bağlıyız. Bunun en iyi örneklerinden birini, bu açılışımız vesilesiyle sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek, Merter’deki eski Vakko Fabrikası’nın duvarlarında yer alan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Jale Yılmabaşar ve Nevzat Yüzbaşıoğlu’nun eserlerinin bulunduğu 8 duvarı Nakkaştepe Vakko Moda Merkezi’ne taşıdıklarını söyledi. Bu duvarları Vakko çalışanları ve Vakko sevenleriyle buluşturmaya devam ettiklerine dikkat çeken Hakko, şöyle devam etti: “Biz gerekeni yaptık ve sanat eserlerimizi kaderlerine terk etmedik. Bu duvarların, hem Vakko tarihi hem de tüm Vakko tutkunları için çok özel bir anlam ve önemi olduğunun bilincindeydik. Bütün zorluklara rağmen bu değerli eserleri koruyup, Vakko Moda Merkezi’nin en güzel köşelerine yerleştirerek onları yaşatmaya devam ediyoruz.

Vakko Moda Merkezi hakkında…
 Şu andaki yerinde önceden tamamlanmamış bir otel bulunan yapı yangına ve depreme dayanıklı özel bir camla kaplı.
 Tüm binanin dış cephesinde 172 panelden oluşan bu direnci artırılmış ultra ince cam 855 metrekarelik bir alanda uygulandı. Showcase de ise 855 panellik ayna toplamda 2318 m2lik alanda uygulandi. 1300 metrekarelik şeffaf ofis alanında toplam 200 kişinin çalışabileceği 56 oda bulunmakta.
 Yapı için toplam 400 ton çelik kullanıldı.
 Dış ve iç yapısına olduğu kadar alt yapısına da oldukça dikkat gösterilen yapının havalandırma, ısıtma gibi alanları için 12 bin metre boru kullanıldı.
 İçinde 4 radyo istasyonu ve bir de müzik televizyonun hizmet verdiği Power Group’u da barındıran Vakko Moda Merkezi için 250 bin metre de kablo çekildi.
Bu haber 3537 defa okundu.
Etiketler : nakkaştepe giyim moda vakko cem pia can Muammer Güler Neval Güler Cem Hakko Egemen Bağış Beyhan Bağış Nadya Tasel Vivette Hakko
Mail  Mail  Haber.gen.tr Haber.gen.tr  Facebook Facebook  Google Google  Yahoo Yahoo  Twitter Twitter  Live Live 

My Space MySpace  Digg Digg  Delicious Delicious  Friend Feed Friend Feed  Delicious RSS
Giris yap / Üye ol sen de yorum ekle...
0 Yorum  Bu habere ilk yorumu sen yaz...

DAHA FAZLA HABER
POPÜLER ETİKETLER
Tiffany Çatlak T-shirt Yarışması Moda Giyim Tasarım Ferre Gianfranco GIANFRANCO FERRE Trend Fashion Stil Erkek Kadın Swatch Istanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Saat Modeli Assos Pırlanta Tek Taş Yüzük Sevgililer Günü Hedi Seçenekleri Kipling Yaz Çanta Modelleri
Tüm Etiketler